Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na sociální dávky 50% rozpočtu?

Jak jste na tento mega blábol přišel.

Ve skzutečnosti na skutečné sociální dávky jde s bídou 100G a to včetně nemocenských, zatímco na státnéí inestice,rozumějte nezbytné software systémy,skarty,indoše,registry,výběrka na dodavetele bonbónů a propisek,nalejvárny do soukromých firem a rozkrádačky skrzevá stavebnictví 600-700G.A to se ani nebavím o dotacích Kellnerům,Babišům,Bakalům,Tykačum a jiným.

Když dá daňový poplatník pár drobných na případky na dítě které jsou v porovnání se sousedním německem směšné a stačí 17k příjmu 4 členné rodiny a nemáte náro,tak je to zločin a mrhání.

Když stamiliardy z mých peněz,ano opět stát žádné peníze nemá(kromě několika giga dividend a výnosu z cenných papírů), vše je legalizovaná krádež,nasype solárním baronům či panu Babišovy za řepkua abiopaliva je to cajk?

Nesnáším floskuli o sociláním státu,čr sociální stát na rozdíl od spousty západních zemí není a většinu vybraných daní promrhá pro svůj provoz a podporu státní zaměstnanosti+krmení kapříků.

Sociální rozměr státu ani nedává výše důchodů,ani výše podpor rodina dokonce ani právě výše sociálních dávek,v tomto ohledu jsme jedna z nejlakomějších zemí EU.

Přesto spousta trumberů bude stále volat po osekání sociálních výdajů.Víte proč,protože jste tuto floskuli přejali od politiků,kteří velice rádi saldo rozpočtu lživě odůvodňují sociální politikou,proč je nasnadě,je přece lepší vždy tvrdit,že za to můžou socky,nikoliv nefektivita státní správy,přezaměstnanost,malé domů a korupce.

0 0
možnosti
Foto

V roce 2008 se namísto strukturálnách změn (zejm. ve finančním sektoru) natisklo historicky bezprecedentní množství peněz - dobře je to vidět na tomto grafu

https://fred.stlouisfed.org/series/BASE/

což pochopitelně způsobilo největší bublinu v historii prakticky ve všech skupinách aktiv (QE1 byla nejspíš nutná, u QE2 už to není tak jasný a QE3 byl bublifuk). Banky stále ve svých knihách drží tuny hnoje, takže se bojí půjčovat a v důsledku toho klesla "rychlost peněz" hluboko pod historické normy.

https://fred.stlouisfed.org/series/M2V/

ECB i japonská BOJ dál tisknou jako mourovaté (BOJ skupuje prakticky veškerý nový dluh) a některé centrální banky ve snaze udržet bublinu už operují i na akciovém trhu (BOJ a SNB). A nikdo neví jak z toho ven...

0 0
možnosti
Foto

Na sociální výdaje fakt nejde 50 % rozpočtu. Třeba na nejvíc proklínané dávky - hmotná nouze (doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí....) a příspěvek na bydlení jde do 20 mld, tedy nějaké 1,5 % rozpočtu.

1 0
možnosti

http://www.mfcr.cz/assets/cs/media/Informacni-letak_2016_Statni-rozpocet-v-kostce.pdf

Výdaje na sociální věci a politiku zaměstnanosti 569 mld. Kč což je cca 45,5% rozpočtu

0 0
možnosti

Skoro na celý článek mám negativní pohled.

Jestli nějaká krize brzo zase příjde, tak příjde díky Trumpovým reformám z USA. Ne z Evropy, která hlavně díky Německu dovede vyvážet zboží a do Evropy zdroje na nákupy Evropanů.

Na bankovkách SBČS bylo sice tvrzení o krytí zlatem, přesto peníze nebyly v obchodech kryty dostatečným výběrem zboží, v Tuzexu si za Kčs nikdo nic nekoupil. A devizové rezervy ČSSR proti současné ČR byly směšné.

Řeči o morálce jsou směšné, zvláště pokud hodně lidí ve společnosti je nadšena z propuštění Kájínka, z předsedy vlády obviněného z dotačního podvodu, z vulgárního slovníku a lží pana prezidenta....

Nemyslím si, že důvodem krizí jsou spekulace ani že krize jsou očistná. Myslím si, že tato tvrzení jsou dost protichůdná. Že příčinou krize je špatná regulace (např. krize v ČR v konci 90. let i hlubší krize za vlády ODS a TOP 09 po r. 2007, než v okolních státech).

1 6
možnosti

S těmi devizovými rezervami ČSFR ve srovnání s ČR jste se řádně seknul!

0 0
možnosti

Pár poznámek:

1. Vy se opravdu domníváte, že mezi podnikateli převažovali "Baťové"? Kdyby tomu tak bylo, nebyl by Baťa téměř nedostižným vzorem.

2. Na sociální výdaje jde něco kole 1/3 státního rozpočtu. Z toho je cca 80 % na důchody. Důchodový systém není nic nového.

3. Jedno z mých základních přesvědčení: Globální ekonomice nikdy nikdo nerozuměl. Jen měl někdo štěstí, že popsaný stav (nazvaný teorií) vydržel dostatečně dlouho na Nobelovku.

4. Na bankovkách skutečně byl Vámi citovaný nápis. Nikdo ovšem nikdy nevěděl, co jsou ona "ostatní aktiva".

5. Krize samozřejmě očišťuje. Očistila (částečně) i ta poslední. Žádná ovšem nezabránila krizi další. A když k tomu přijdou zrůdnosti politiků typu "řešení Řecka"....

2 0
možnosti
Foto

Krize se opakovaně řeší tištěním bankovek a to nelze nazvat očištěním, ale jen oddálením krize ještě větší a pak ještě větší a pak ???????

0 1
možnosti
Foto

OK, ale morálka nemá s kapitalismem žádnou spojitost

0 0
možnosti
Foto

Není třeba se cítit bez ekonomického vzdělání jako méněcenný.Ti co ho mají, jsou většinou viníky všech krizí, protože zastávají odpovědná místa a přes všechny tituly země vedou od krize do krize. Selským rozumem vzato, prospěšná bude každá smysluplná práce, která vytváří hodnoty. Škodlivé bude převažující spoléhání na spotřebu, přehnanou sociální politiku a politika dotací. Špatné jsou alokace peněz na všechno nesmyslné a neužitečné a že takových akcí je. Nebezpečné jsou odlivy nezdaněných zisků do daňových rájů.

2 1
možnosti

Kteří současní politici mají ekonomické vzdělání?

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik