Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych dal na vodítko a krátké mnoho dvojnožčů, nejen majitelů psů. Ač jsme pejskař, svúj nepořádek si uklízím. Možná právě proto mě vadí vandalismus a dělání bince od lidí. Znám osobně i mravné jedince, kterým nevadí odhodit vajgl na chodník, či plastový kelímek. Ale vždy mě pobaví diskuse nad tématem bojových psů, jak jsou nebezpeční. Holt, když si podpantoflák a zakomplexovaný jedinec, pořídí bojové plemeno.

2 0
možnosti
VM

Tak s tím souhlas. U nás u rybníha udělali rybáři takovou pergolku se stoly z rozříznutých kmenů. Schází se tam jak místní, tak ukrajinci. A ten binec okolo bych vám přál vidět. Přitom odpadkový koš je asi 30 m na každou stranu.

4 0
možnosti
MP

S chovem psů je v ČR něco špatně. Máme mraky vyhlášek a zákonů (o čistotě, veřejné zeleni, myslivosti, provozu na pozemních komunikací atp.), které pohyb psa na veřejnosti upravují, ale jejich dodržování je bohužel vymáháno tak nějak sporadicky. Což v kombinaci s absencí obyčejné slušnosti a ohleduplnosti vede k výše zmíněným konfliktům.

6 0
možnosti
JJ

Stejně jako rychlost aut projíždějících obcí a po dálnici, Dodržování bezpečné vzdálenosti, ježdění jen na zelenou atd. Ono by se toho našlo. Člověk, který vyžaduje po ostatních dodržování vyhlášek a zákonů jistě neporušuje jiné, které platí i pro něho jako nemajitele psa.

Jinak některé zákony a vyhlášky týkající se zvířat psali lidé, kteří o zvířatech nic nevědí a pokládají je za nějaké nemyslící biologické stroje, které se chovají jak chce jejich majitel. Zvlášť u koček je to přinejmenším úsměvné.

2 0
možnosti
JAN

Tohle je ještě legrace. Zásadní je, že někteří pejskové útočí na lidi. Jediným důvodem jest, že jejich majitelé nedodržují základní pravidla o kterých píšete. A navíc "žertují", že je cosi vylekalo. Dle mne základ je zákaz chovu bojových plemen, tak jak je to v některých zemích. Jelikož jejich majitelé nedokáží zajistit bezpečnost svou a ani ostatních lidí. Jenže tady je základní problém. U nás dle našich "kynologů odborníků" bojová plemena neexistují. Viz veřejně opakovaná trestuhodná prohlášení. Takže nedávno byl v médiích uveřejněn citát - "Soud zjišťuje, kdo za to může." Když se stala další tragedie ! Dle mého stát, viz m.j. soukromé chovy šelem, ad. Jenže tady je klid, tady šéf parlamentu vesele "paří" na sněmovním stole. Takže ? ... Ptal jsem se i pp. Wolnera a Klímy. Zbytečně. Jen se opakuji.

3 0
možnosti
OU
AN

Řešíme všechno příliš radikálně. Stačilo by trochu dobré vůle. Především u mladších lidí.

2 2
možnosti
ZB

Jasně - je třeba vybít vše živé, aby počet hlupáků měl převahu. Smutné!

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Dvakrát jsem v obdobném případě aplikoval pohled na psa přes miřidla. V obou případech majitel bleskurychle pochopil, co dělá špatně.

3 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 7
možnosti
VB

Zde je i o strachu.

V Česku je třeba snížit počet chovaných psů a koček, a to pomocí administrativních překážek a růstu finančního zatížení majitelů. Stát není schopen vymáhat na papíře existující regulace.

Ve Francii má psa 38 procent domácností, v Německu 13 a ve Švýcarsku 10. V Česku žije v 4,5 milionech domácností 2 milióny psů a 1 milión koček. V počtu mazlíčků na jednoho obyvatele zaujímáme nechvalné evropské prvenství.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678739

Zde je www ke změně.

CO CHCEME ZMĚNIT?

Dosáhnout stavu, kdy zátěž spojenou s vlastnictvím psů ponesou jejich majitelé a nikoliv z donucení ostatní lidé v jejich okolí. Máme na mysli znečištění, obtěžující hluk (štěkání) hlavně v bytových domech a šíření strachu.

Volný pohyb psa část lidí vnímá jako ohrožení. Jelikož žijeme v lidské, nikoliv psí společnosti, je na majitelích psů, aby se přizpůsobili a nikoliv, aby ti co mají ze psů obavy se z nich "léčili". Jak jim doporučují chovatelé psů.

Za základ našeho snažení považujeme uzákonění povinnosti mít na celém území České republiky mimo oplocené soukromé pozemky psa vždy na vodítku, a to s výjimkou speciálních psích výběhů a registrovaných loveckých psů pří výkonu myslivosti. U plemene nad 30 cm výšky v kohoutku psa na vodítku, ale i s náhubkem.

https://cloveka-pes.webnode.cz/o-nas/

18 12
možnosti
Foto

A neuvažujete i tom, že by se u nás měl snížit počet pitomců? ;-D

12 0
možnosti
Foto

H38a10n95a 53V37l74k46o18v76á

20. 3. 2019 18:10

Nevím kde v Brně autor zažívá tyhle dramata, já bydlím téměř v centru, pracovně působím na druhé straně centra i ve čtvrtích centru mírně vzdálených a (krom toho že ta vyhláška skutečně platí a vychovaný pes s košíkem bez vodítka by mne tedy nerozrušil) na psa bez vodítka téměř nenarazím.

Sama mám našeho boxera na vodítku a pouštím ho pouze v přírodě, hovínka sbírám (i když je fakt že na úzkém pruhu trávníku nám hodně psích kámošů nechává voňavé pozdravy) a na chodníku je vidím tak jednou za čtvrt roku.....

To že někteří pejskaři jsou nezodpovědní je pravda, bohužel je pravda že ta jejich nezodpovědnost se projevuje i vůči tomu zvířeti a tak si pořídí (nejlépe nějaké atraktivní plemeno jako pitbulla) psa, po půl roce se stěhují, tak šup se psem do útulku....

A pokud má pes za sebou tuhle zkušenost několikrát, těžko od něj čekat nějaké supervycvičené chování.

Zaplaťpánbu za pejskaře kteří ví co to skutečně znamená "mít psa"

7 3
možnosti
LD

Napsala jste to krásně, těch slušných pejskařů je pořád hodně, ti další, jako třeba paní Poborská, to bohužel kazí. Děkuji vám moc za ten komentář.

5 3
možnosti
JN

Bohužel, "jdi do ..." je dneska univerzální odpověď od desetiletých dětí přes maminky na procházce až po padesátileté pány v obleku. Průběžně mě tam poslali lidi, jejichž pes někoho srazil na cyklostezce, obtěžoval mě (ne, prostě nejsem patník, vemte na vědomí, že mi není příjemné, když mi váš pes jde po kotníku!!!) a znečistil mi oblečení. Že by se někdo někdy nabídl mi ty zaťapané kalhoty vyprat, to fakt ne...

Vrcholem jsou tradiční silvestrovské výhrůžky násilím od pejskařů z města, kde neprojdete po nábřeží bez kličkování mezi průměrně 6 hromádkami na 200 metrů.

Upřímně nevím, kam až arogance pejskařů proboha zajde. Osobně když potkám někoho, jehož pes spořádaně cape klidně i na volném vodítku a nešímá si kolemjdoucích lidí, tak nahlas chválím a děkuju. Je to jeden pes ze sta.

Nejsem naštvaná, jsem nešťastná... nechodím ven a nechodím sportovat proto, abych ze sebe setřásala psy a hádala se s lidmi. :-/

17 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 7
možnosti
ZJ

...pes ve velkoměstě - pěkná diagnoza :-P! Karma.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik