Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Ladislave Dvoraku. (Ladislave pro mnozstvi Dvoraku) Vase vyvody ekonomicke situace v USA, jsou velmi plitke a mohu rici, na pokraji neznalosti. Jsem presvedcen z vasi neznalosti hlavniho duvodu deficitu.

Zacnu prvne s organizaci penez v USA. Penize na rozpocet udava pilir moci zakonodarne, tedy Kongres. Ten urcuje skoro do detailu, kde penize musi byt alokovany. Moc vykona, tedy prezident, je tedy podrizen Kongresu. Zde je ten rozdil na ktery jste pane Ladislave pozapomel,

Dalsi dulezitou slozkou deficitu, je zde mandatorni vydaje. Hlavne v oblasti duchodove, zdravotnicke. Zde se neuvazene shromazdilo mnoho dodatku k temto programum, ale bez kontroly vydaju, I zde chteji byt politici znovu zvoleni.

Ukazkou je reorganizace duchodove strudktury, pripravena pro hlasovani Kongresem skupinou financniku vedene panem Greenspanemv roku 1983, Jeji surplus dani pro tento akt, mel mit penize (s prirustem osob v duchodu) az do roku asi 2080. Jelikoz je financne spojen s normalnimi danemi, (idiotsky provedene p. Johnsonem) ten prebytek je kanibalizovan Kongresem tak, ze dnes si musi na duchody pujcovat.

Zadny prezident nema tu moc DONUTIT Kongres k upravam. Kdyz dnes pripocitate nenavist levicaku ke vsemu vychazejici od Trumpa, je to na posrani (pri jednani v Senatu, republikani potrebuji SEDUM senatoru z levice, aby financni zakon byl schvalen) (60 hlasu!!!)

Zde jsou take letite duvody ve financovani vseho, hlavne z penez USA. Tarify Nemecka (nyni EU) vuci vyrobkum z USA od dob po skonceni WWII! Zlodejna Ciny pri domahani zakladnich poznatku (patentu) a i tajne ziskavani techto znalosti, neplneni clenu NATO ve financni podpore tohoto utvaru a bylo by mozno pokracovat i dal.

Jinak vase uvaha ma urcitou stabilitu. Svet je opravdu posrany. Kdyz mate ty vedouci tech ekonomicky zdatnych statu poblozneny velikastvim, muze to prijit velmi brzy. Nejmenuji, ctenari si urcite domysli. Preji krasny weekend.

2 0
možnosti
LD

Podle druhého článku Ústavy je výkonná moc svěřena prezidentu, který stojí v čele kabinetu a současně je vrchním velitelem ozbrojených sil. Spojuje v sobě pravomoci, které se v evropských zemích obvykle dělí mezi prezidenta (či jinou formální hlavu státu) a premiéra. Opravdu mi, Jaroslave, chcete tvrdit, že prezident nemá odpovědnost za rozpočet? Mimochodem píše se plytký. Ale asi jste cizinec.

0 0
možnosti
Foto

Hodně Čechů má exekuci, v tom s vámi souhlasím. Jenomže to je jen a jen jejich vina a nikoho jiného. Vina státu je ve způsobu, kterým exekuce probíhá.

1 0
možnosti
PK

Lze předpokládat, že nějaké ochlazení dosavadního relativně rychlého ekonomického růstu nás bezpochyby čeká. Na tom se shodují mnozí ekonomičtí analytici. Otázkou je, jak výrazné toto ochlazení bude a jaká budou jeho ohniska. A vaše víra ve změnu Čechů mi připadá velmi romantická;-D;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik