Diskuse

Pochopit Putina

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pochopit Putina....To je jednoduché, když nějakému samci, který vyleze nahoru na mocenskou pyramidu, dáte šanci dělat, co ho napadne, někteří z nich se rozhodnou zvětšit svou říši (Čingischán, Alexandr Veliký, všichni římští císařové, Napoleon, Hitler, Stalin, američtí prezidenti atd.). Pak létají třísky všude-možně. Je to klasická lidská vlastnost (mužská) - nacpu se kam to jde, znásilnit, okrást , zabít, zotročit /Američanů se zotročování netýká, oni mají rádi free market, otroci jsou nerentabilní/..... Takhle to fungovalo u rodu homo sapiens. Putin nás překvapil (nejvíc byli překvapeni generálové a politici), protože zatím mu stačilo tu někam vjet, tu něco rozstřílet, ukrást...Ale na války si moc nepotrpěl, nicméně hezky rozflákal kdysi Groznyj, mám dojem. A čas běží, chlapík stárne...snaží se dohnat, co zameškal povalováním se u samovaru.

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, zda to vše je od Putina jen (kruté) divadlo, aby získal cestu po souši na Krym, a nebo se opravdu zbláznil.

0 0
možnosti
JK

Tohle odvolávání se na "mentalitu národa" je naprosto chybná argumentace. Je to totiž snadné použít jiné kulturní zvyklosti, kterým málo rozumíme, jako důvod k vysvětlení anomálního chování.

Je nutné jasně a všude hlásat, že Rusové nejsou Putin.

Vzestup a pád totalitních vládců lze vysledovat v dějinách a má to společné znaky, krize, bezvýchodná bída, frustrace a agresivní propaganda, pak už stačí jen najít egomaniaka, sebestředného asociála, který touží po moci a je ochoten jít doslova přes mrtvoly. Nejbohatší vrstva totiž může pomocí diktátora dále pohádkově bohatnout na úkor střední třídy, která upadá mezi ty bídníky, kteří jsou frustrovaní a hledají viníka své bídy. Tady nastoupí propaganda a nedá ani moc práce označit vnějšího nepřítele. Manipulace s národem taky není nic nového a nesouvisí to s národní mentalitou.

Udělali jsme fatální chyby po pádu Berlínské zdi. Evropa se spolčila do EU a bezpečnostně do NATO, nastavili jsme procesy, kde bohatší státy pomáhají těm slabším s dorovnáním úrovně života a hospodářství. Přes všechny chyby se to celkem daří. Jenže jsme zapomněli na další státy po rozpadu Ruska, opojení pobaltskými zeměmi, kde demokracie zvítězila celkem snadno, jsme jen přihlíželi vývoji ostatních a nechali je na pospas nadnárodním dravcům a místním oligarchům. Zejména Rusko bylo bráno jen jako zdroj surovin, žádný rozvoj technologií, rozvoj a spolupráce na výzkumu a podpora vzdělanosti národa. Oligarchům v Rusku se to líbilo, nesmírně navýšili bohatství a na krocení spodiny si našli diktátora. Podle historicky stejného scénáře jim diktátor přerostl přes hlavu systémem rozděl a panuj. A jsme tam, kde to nikdo vlastně nechtěl mít.

Momentálně je nutné nehledět vpravo, nebo vlevo, neposlouchat prolhaného diktátora a co nejdříve ho dostavit od moci, všemi dostupnými prostředky. Čím dřív to bude, tím menší budou škody. Ukrajina je jen maličký začátek světové tragédie, která z toho vznikne. Bezletová zóna bude buď nad Ukrajinou nebo později nad Evropou.

0 0
možnosti
EK

Když by rusáci mohli hlasovat a vybrat si mezi západní demokracií a domácí oligarchií, tak si zvolí to druhé. Oni jsou mentálně a kulturně nastavení někde mezi starou Byzancí a Čingischánem.

2 0
možnosti

Nositel Pulitzerovy ceny americký novinář Michael Hudson to vidí trochu jinak.

The American Empire Self-Destructs, But Nobody Thought That It Would Happen This Fast - CounterPunch.org

Něco o tom, kdo ten článek napsal.

Michael Hudson (reporter) - Wikipedia

0 1
možnosti
VV

Je mi jasne, ze toho zlocince muze pochopi jen nekdo podobny, A uz ho zde obhajuje.

Podle mne jen fuj, hnus na kvadrat

4 0
možnosti
JD

J49a46n 88D83o45u51š94e13k

8. 3. 2022 23:41

Je docela možné že jsem jen tupec, ale kde v té krátké úvaze o motivech Putina vidíte jeho obhajobu? Nebo se reakce vztahuje k jinému článku?

0 0
možnosti
JD

J14a32n 18D24o91u13š16e58k

8. 3. 2022 21:36

Čistě z logiky věci chápu jeho obavu před hromadou USA základen po celém světě když on sám jich má jen pár a na vyžádání. Potřebuje si svým vlastním rozšiřováním "vymezit" prostor. Což ho však nijak neomlouvá. Ve své podstatě je to mocichtivý parchant.

0 0
možnosti
Foto

Tradičně tu zase papouškujete ruská moudra.

Jestli je něco opravdový nesmysl, který dokola slýchám od podivných proruských figurek vašeho typu, je těch 800 vojenských základen mimo území USA, prostě a jednoduše je to lež. Předně, USA nemá rozhodně mimo své území 600, 800 nebo dokonce přes 1000 základen, jak se lze dočíst na různých proruských webech Tihle lháři rádi započítávají i různá vojenská zastoupení, kanceláře apod.Ve skutečnosti je čistě vojenských asi 80, více zde https://militarybases.com

Co se týče Ruska, to určitě nepotřebuje další základny, pokud má ze svých, na rozdíl od USA, na dostřel polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole) - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS! Další lež, jediná Ruská základna v Sýrii. Už dávno má RUSKO základny v Arménii, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Sýrii, Vietnamu, Venezuele, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu, jakož i na okupovaných územích v ukrajinském Sevastopolu, Abcházii a Jižní Osetii, v Moldávii (tzv. Podněsterské republice), v Kaliningradu, Karélii, Tuvě, na Sachalinu a na Kurilských ostrovech.

Momentálně navíc Rusko jedná o pronájmu dalších základen v Alžírsku, Řecku a Nikaragui, na Kubě, v Singapuru, na Seychelách, atd. – jak potvrdil min. obrany, gen. Šojgu - viz oficiální zprávy RIA/TASSu.

Ostatně až do rozpadu Sovětského svazu měla Moskva svou námořní základnu na Kubě, v Somálsku, Jemenu, v Sýrii, Etiopii a Vietnamu, a opěrné body sovětského námořnictva byly ještě v dalších šesti státech, zejména v Africe. Nevím tedy, kdo koho obkličuje!? Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 15 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery.

10 0
možnosti
Foto

Ukrajinci nikdy nebudou mít rádi Rusko. Takže, čím méně jich po konfliktu zůstane, tím lépe se to bude okupovat. Proto si myslím, že pomalý postup je úmyslný.

3 0
možnosti
ZZ

Rusové se s tím smíří, že nebudou Ukrajinci milováni. Rusáci se bojí jako čert kříže - vojenského paktu NATO.

Nebýt toho, mohli by Ukrajinci stavět všude suché vrby a Putina by to nevyvedlo z míry.

0 1
možnosti
Foto

Rusové jsou zvláštní národ posedlý mocí a představou výjimečného postavení ve světě a Putin se chová tak, jak si většina Rusů přeje, aby se jejich car choval.

4 0
možnosti
EK

Přesné, Putin se tak chová, protože je rusák, nic víc v tom není.

4 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik