Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

1. O tom, že k novým iPhonům se standardně nedodávají ani sluchátka ani rychlo nabíječka, bylo už napsáno mnohé. Nelíbí? Letos prý nebude součástí balení ani pomalá nabíječka. A já s tím souhlasím. Nabíječek má každý plný byt a kdo chce novou, může si ji koupit zvlášť. Apple prodá ročně stovky milionů telefonů a stovky milionů nabíječek plní stovky milionů šuplíků...

2. Proč chcete telefon vypínat kvůli SIM kartě? Tu můžete samozřejmě vložit nebo vyměnit za běhu. A k vypnutí stačí asi 2s podržet boční tlačítko a k němu buď volume down nebo up, žádné "dvakrát krátce, jednou dlouze", jak píšete.

3. K zobrazení % baterie netřeba být programátor. Stačí zobrazit control center (táhněte šikmo z pravého horního rohu). Při nabíjení se % ukazují přímo. Jinak je logika taková, že typicky nepotřebujete znát nabití baterie na % přesně. Když to potřebujete, tak holt uděláte to jedno krátké gesto. Do výřezu by se jinak už % k ikoně signálu a WiFi/mobilních dat nevešla.

4. Zjistitelnost hotspotu můžete zapínat a vypínat v control centru. Pokud ho chcete opravdu vypnout, tak musíte do Nastavení, ale podobně jako u té výměny SIM karty - nedává moc dobrý smysl hotspot natvrdo vypínat. I když není Váš hotspot zjistitelný, tak se na něj můžete ze svých zařízení připojit. Takže pokud hotspot používáte, je nejjednodušší ho mít stále zapnutý a nezjistitelný, čímž se nemůže připojit nikdo "nový", ale vy ho můžete používat bez omezení a nemusíte nikde nic zapínat.

5. Ikonu taky posunete tím, že ji přidržíte a když se objeví menu, tak s ní můžete začít posouvat, kam potřebujete. Možná to Android dělá trochu jinak, ale nevidím v tom nic obtíženého. Mít kopie ikon? Ehm... proč? Osobně ani umístění ikon neřeším a k spouštením používám spotlight - na ploše swipe dolů, nedávno použité aplikace se nabídnou rovnou, případně ťuknu na klávesnici první písmeno nebo dvě a ikona se už objeví. V iOS 14.0 je spouštění přepracováno, tak třeba se Vám ta změna zalíbí.

1 0
možnosti
TD

6. Proč musíte každý nákup potvrzovat dvojklikem? Protože když jde o peníze, tak musíte akci nějak potvrdit a to, že na telefon zrovna koukáte, není pro potvrzení dostatečné. Kdyby tam ten dvojklik nebyl, tak budete zase ječet, že nějaká hra spustila nákup lektvaru za 5 dolarů a vy jste to nechtěl, ale obličej Vám to rozpoznalo, takže jste o 5 dolarů chudší. U Touch ID potvrzujete zájem přiložením prstu na senzor, u Face ID takovou možnost nemáte, proto ten dvojklik.

1 0
možnosti
PH

Nebojte, ani slovo - ale chápu, před lety jsem taky měnil značku. Na ovoce. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik