Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek v netradičním formátu R^

0 0
možnosti
JP

J41o31s55e97f 19P19o32t93r

11. 11. 2018 7:38

Ještě bych si dovolil přiblížit, co věda, opakuji věda, říká o vzniku člověka.

Jak již bylo naznačeno i v tomto článku, věda nezná bezprostředního předchůdce člověka. Ty lidské druhy, které přicházejí úvahu vymřely 200 až 300 tisíc let před objevením Homo sapiens. Křížení s Neandrtálci proběhlo daleko později.

Na světě existuje v současnosti přes 7 miliard lidí. Všichni mají pouze dva předky, označované jako mitochondriální Evu a Ychromozomálního Adama. tento fakt zastánci evoluce maximálně ignorují, vůbec se o něm nemluví. Přitom to není teorie, ale snadno vědecky dokazatelný a dokázaný fakt.

Dále vědci zjistili, že lidstvo je neobyčejně geneticky homogenní. Rozdíly v genetické variabilitě vědci vyčíslili na 0,02%. To jasně svědčí o tom, že v lidské populaci žádná evoluce neprobíhá.

Musíme rozlišovat genetickou variabilitu a nové vlastnosti, znaky, které by vznikly evolucí. Genetická variabilita je - výška, hmotnost, barvu kůže, barva očí, velikost nosu, intelekt ..... tyto vlastnosti má každý člověk a a jejich velikost a rozložení se dá vyjádřit Gaussovou křivkou. Pak, pokud by existovala evoluce by museli být skupiny lidí, kmeny, národy, které by měly nějaké jiné nové vlastnosti . Třeba jak jsem viděl v jednom filmu, ženy, kterým by náhodnou mutací vyrostlo třetí prso. Řekněte mi, ukažte na vlastnosti, které má jen jedna skupina lidí a jiná je nemá. Nic takového není.

1 1
možnosti

Takže logický klam argumentum ad ignorantiam a ještě “mitochondriální Eva”, kde se dopouštíte hrubé dezinterpretace? Přece jsem kvůli vám už napsal tento článek, kde jsem to vysvětlil: https://svadlenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548374

A jinak, pokud se ptáte na vlastnosti, které někdo má a jiný nemá, tak si vemte třeba africké Křováky (Sany). To je velmi stará lidská populace, která se dlouho vyvíjela odděleně. Kolik v ní najdete lidí s vlnitými blonďatými vlasy, modrýma očima a světlou kůží? Kolik je mezi nimi lidí s rovnými černými vlasy, šikmýma očima a světlou kůží?

1 1
možnosti
WW

Vědomí - zkusme to naopak, bez posloupnosti zakořeněných náboženských představ, tj že zcela (ne)hypoteticky budeme možná jednou požadovat po výrobcích, aby našim sofistikovaným technologiím omezovaly zpětné vazby z interakcí všeobecně do takové míry, aby se eliminovalo jejich ego - ego (vědomí) je důsledkem, nikoliv příčinou a je odrazem celkové dynamiky jednotky. Blbý příklad - měsíční dítě určitě nemá své ego na takové kvalitativní úrovni jako třeba my, protože ego dítěte se teprve buduje a chová se víc reflexivně, než uvědoměle. Jednoduché organismy jsou skutečně roboti a má to výhodu. Ego, chcete-li vědomí, se startuje samo ze složitosti procesů (pokud jste hudebník, znáte kontrapunkt a co z toho vzniká) a kvantity a to právě nemusí být žádoucí u velmi pokročilých technologií, kde vyžadujeme jejich přesnost a poslušnost, než jejich "hlavu". Ego se může "indukovat" pouze z hmotné platformy - viz Vaše zkušenost "probudil jsem se, a naskočilo mi vědomí". Klinické zkušenosti hovoří pro tento princip. Souhlasím, že ego je vedlejší produkt, který je dobrý a významně zvyšuje šance na přežití. Rozebírat televizi kvůli nalezení vědomí je nesmysl - ta televize je jen "oko".

Vznik vesmíru - nekonečný prostor pro spekulace, stejně jako nekonečnost v ne-čase, ve kterém může nastat cokoliv nepravděpodobného a na jistotu minimálně jednou. Nelze to poměřovat časem, který je v této záležitosti matoucí.

Kvantové jevy - k podivnému chování dochází až po odtržení elementu z celku (jeho izolací). Kvantová superpozice se dá projektovat a pokud dojde k interakci, kvantový stav se změní. Superpozicí může být třeba šum, který nevyžaduje extrémní laboratorní podmínky atd.

Kvantové počítače - jde jen o způsob zpracovávání informace - jednotka informace má v tomto případě více stupňů volnosti než [0,1], tedy něco jako potenciometr a když jich máte v řadě třeba 10, můžete přednastavit 10 různých hodnot ve škále např. od 0 do 4. Ve skutečnosti je analogový a není dobrý k násobení čísel.

1 0
možnosti
LD

Waldo, ego a vědomí nemusí být v korelaci. O lidském mozku toho možná víme méně než o vesmíru. Hodně zajímavá byla studie o působení DMT na lidské vědomí. Nicméně píši to i v článku, možná je vědomí opravdu vedlejší produkt, jenže zatím to nevíme a to co víme, je jen to, že více nevíme než víme....;-)

1 0
možnosti
JP

J72o56s49e55f 87P21o23t87r

10. 11. 2018 20:49

Evoluce je tvorba nových vlastností u organismů. Nová vlastnost je totožná s novou bílkovinou, jen bílkoviny tvoří organismy. Bílkoviny jsou přesně uspořádané řetězce 20 aminokyselin o členech cca 100 až 500. Jakákoliv porucha v seřazení aminokyselin znamená nefunkčnost bílkoviny. Počet kombinací u nejjednodušší bílkoviny je 20^100, t..j. asi 10^130 (pro zajímavost počet atomů ve viditelném vesmíru se odhaduje na 10^80).

Když dochází k nepřesnému řazení aminokyselin, tedy k náhodným mutacím, jaká je pravděpodobnost, že vznikne bílkovina, která přispěje k vylepšení na př. světločivných buněk, základu oka?

Jenže to není jeden problém. K té mutaci musí dojít u spermíí nebo vajíčka před oplodněním, aby se to dostalo do dalších generací. V jedné dávce ejakulátu je na 500 milionů spermií. Jaká je pravděpodobnost, že vajíčko oplodní právě spermie, ve které došlo k užitečné mutaci?

Když už k tomu dojde, světločivné buňky mají o jednu bílkovinu víc. Jenže zde nastává další problém, totiž to, že pokud není orgán (oko) kompletní, organismus nepotřebnou mutaci zlikviduje.

Evoluce by tedy měla mít dvě roviny, molekulární a rovinu již fungujících mutací, kdy by měla nastupovat další rozhodující vlastnost evoluce - přírodní výběr. Evoluční biologové se zajímají a věnují pouze té druhé rovině, ovšem jen teoreticky, protože samozřejmě zde chybí ten základní důkaz a to jsou přechodné formy - malé pozvolné organismu, změny vyvolané náhodnými mutacemi při řazení aminokyselin.

0 3
možnosti

Zase nesmyslné hrátky s pravděpodobností, které opomíjejí, že existují skupiny aminokyselin s podobnými vlastnostmi a že hlavní funkci proteinů mají většinou jenom jejich menší části a ve zbytku lze ty aminokyseliny kombinovat celkem volně. Vaše výpočty pravděpodobnosti jsou tedy chybné, neboť toto neberou v potaz. Co se týče evoluce oka, je známo množství mezistupňů. Ani naše oko není konstrukčně dokonalé.

2 1
možnosti
VO

Otázka pro pana Švadlenku:

Nedávno jsem se dočetl, že byla provedena analýza genomů šimpanze a člověka. Mimo jiné se uvádí, že genetický rozdil zahrnuje 35 milionů nukleotidů, 5 milionů insercí/delecí a různá chromozomální přemístění.

https://carta.anthropogeny.org/libraries/bibliography/initial-sequence-chimpanzee-genome-and-comparison-human-genome

Pokud bych tedy vzal v úvahu jen inserce/delece, z časového hlediska by to znamenalo, že by v průběhu evoluce člověka od společného předka (6 miliónů let) muselo docházet k jedné inserci či deleci (a jejímu zafixování v populaci) v průměru zhruba jednou ročně, což se na první pohled činí řádově nemožné.

Máte pro tyto skutečnosti nějaké vysvětlení?

1 0
možnosti

Zamyslete se nad velikostmi populací. Většinou je netvoří jenom pár jedinců. Dále pak odlišnosti zahrnují i pomnožování transpozónů, které jsou dost rychlé, a také bodové záměny.

1 1
možnosti
Foto

J73i73ř11í 61K11i57n38d36l

10. 11. 2018 15:33

Charles Darwin (1809-1895) Biolog, původce vývojové teorie. "Nikdy jsem nepopíral existenci Boha. Jsem přesvědčen, že vývojovou teorii je možno úplně sladit s vírou v Boha. Je nemožné dokázat a pochopit, že velkolepý a nadevše nádherný vesmír a stejně tak člověk povstali jen náhodou. Toto považuji za hlavní důkaz existence Boha.

0 0
možnosti

No vidíte, jak evoluční teorie nemusí být v rozporu s vírou.

0 0
možnosti
Foto

J20i32ř38í 75K78i54n38d93l

10. 11. 2018 15:26

Je zajímavé, že Velký třesk především začal v čase. To znamená, že nejdřív vesmír nebyl a najednou byl. Co bylo předtím ??? Vesmír se stále rozpíná co a jaká energie vede k rozpínání vesmíru a astronomie neví, kde se bere. Říkají tomu astronomové tajemná síla.

0 0
možnosti
DT
Foto

Jak evoluční teorie vysvětluje chování člověka na Zemi? Ten se od ostatních tvorů této planety liší tím, že nežije v souladu s přírodou, ze které se měl také vyvinout. Potřebuje ji k životu, ale na druhé straně uměle přetváří, ničí, hubí živočichy a rostliny. Narušuje ekologické systémy kácením lesů, zemědělskou velkovýrobou, budováním velkoměst, škodlivými zplodinami průmyslové výroby a odpady.

Chová se tu jako agresívní cizinec a zase hledá cestu na jinou planetu, kterou by osídlil!

Člověk stojí na konci vývojové řady živočichů, kde jsou jeho předky (mimo jiné) ryby, plazi a různí savci? Nakonec pak opice a opočlověk?

Vždyť to zní jako nějaké středověké bludy!

0 1
možnosti

Člověk se chová jako všechny ostatní invazní druhy. Není výjimkou.

2 0
možnosti
MP

Klobouk dolů před délkou toho článku.Muselo to být hodně pracné.Nicméně...jaký máte názor na mínění Prof.Jiřího Meisnara, Mýtus evoluce ?

0 0
možnosti

Mejsnar je člověk z okraje. Pro své nevhodné chování i nepřínosný výzkum byl i vyhozen z Přírodovědecké fakulty ÚK. Za příznačné bych považoval, že je nositelem ocenění Bludný balvan.

1 0
možnosti
Foto

Samotná evoluce je totiž neprokázaný jev. Tak jsem se to učil na přednášce VŠ tvrdíte většina vědců a nositelů Nobelových cen.

0 1
možnosti

Doložte to. Ptám se vás na to už asi podesáté.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik