Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J75i96r69i 72T88i39c63h91y

23. 5. 2018 16:26

Bez pochyby, cesky a zejmena slovensky hokej relativne klesaji. Dnes jiz s nami souperi Svycari, Nemci, nekdy i Latvijci, ti prvni dva v minulych letech nic neznamenali.

0 0
možnosti

Podivejme se treba na viteze prestizniho Spengler Cupu za poslednich 20 let. Kolikrat ho ulovilo svycarske muzstvo a kolikrat ceske. jestli se nepletu, ta poslednim za cechy oznacitelnym muzstvem to byla Dukla Jihlava nekdy zacatkem 80. let. Pred valkou a kratce po ni bylo Svycarsko hokejovou velmoci. ale to si dnes uz malokdo pamatuje. A podle mne Svycari vsadili na dorost a kvalitni trenery. posledni nas byl karel Gut. Ti dnesni mozna byli nekdy mistry cehosi, ale o psychologii a taktice nemaji poneti. Zkratka plati klasicke nerudovo:

Kdo chvili stal uz stoji opodal.

1 0
možnosti

https://www.eliteprospects.com/league/nla liga je bohatší, kluby zaplatí hráče ze zahraničí se zkušenostmi z reprezentací a NHL a to se pak promítne u švýcarských hráčů, ta zkušenost s jiným stylem. Navíc i trenéři a asistenti jsou často Fini, Švédi a Kanaďané. Vlak nám ještě neujel, ale pomalu ujíždí.

0 0
možnosti

No tak určitěéé...Hokej východního bloku pomalu skomírá, protože jsou potřeba peníze i pro výkonnostní úroveň. Chudé byť talentované dítě nemá šanci. Dorostenci pak jsou často rozmazlení a často se prosadí úplatky proti schopnostem. No a ligovým hráčům jejich výplaty stačí, takže se nepředřou.

Z druhé strany lze na věc pohlížet i tak, že stále i Slováci jsou historicky lepší v hokeji než Švýcaři - přece jenom 1 zlato z MS mají...

0 0
možnosti
Foto

Plně souhlasím s blogerem.

Celé vyústění mistrovství bylo přehlídkou vyrovnanosti nejlepších týmů, což dokazuje vysoký podíl zápasů, rozhodovaných v prodloužení a dokonce v individuálních nájezdech. Tedy s vysokým podílem náhody..

Spravedlivým výsledkem finále by bylo udělení dvou prvních míst a zlatých medailí a jednoho místa třetího. Jak je např. zvykem při shodnosti výkonů v atletice!

Naši byli výborní v tom, že žádný zapas nevzdali a bojovali až do konce!

2 1
možnosti

Zápasů v základních skupinách bylo 56 z toho 12 prodloužení popř. nájezdy. Play off 8 zápasů a 2 P/N. Neřekl bych, že je to vysoký podíl a vyrovnanost, spíše náhoda, že se jeden tým vyhecoval na silnějšího soupeře. Nehledě na to, že v play off je hokej opatrnější.

Naši byli výborní v tom, že žádný zápas nevzdali a bojovali až do konce!

To je sice hezké, ale do budoucna nám to nemusí stačit.

0 0
možnosti

Zasloužená karma. R^:-) Už jsem to tady psal. Srovnávat český hokej se sedmdesátými lety a osmdesátými lety, kdy ve skupině hrálo zpočátku jen 6, později, asi od roku 1977 8 mužstev, a špičku tvořily de facto jen SSSR, Československo, Švédsko a od roku 1977 po delší pauze opět Kanada, bylo daleko jednodušší získat medaili než nyní. Stačí jenom historické znalosti skloubit s logikou. :-)

1 0
možnosti

Tedy srovnávat dobu minulou se současností je mimo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ono není ani tak důležité, kdo kde hraje a jak se v loni, či kdy umístil. Důležité je, čeho dosáhli. Mají stříbro, jsou prostě lepší. :-)

3 0
možnosti

T45o98m29á28š 31Z72m91e89k

23. 5. 2018 10:22

Ještě důležitější je, jak se tvrdí, že jsme malá země a nemáme kde brát oproti Švédsku, Rusku, Kanadě, USA, Finsku.... A co Švýcaři? Ti mají kde brát? :-) Ten vlak nám ujel už dávno. Ujel nám už v okamžiku, kdy nás začali Švýcaři porážet a hrát s námi vyrovnané partie. Tvrdit pravý opak je prostě jen neochota, připustit si, že český sport, potažmo Fotbal a Hokej upřednostňuje bohaté netalentované před chudými, ale talentovanými. A takový Růžička by mohl vyprávět. Taky do těch obálek spadl. :-(

5 2
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik