Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

To nemluve o tom, ze policista je pri podezreni postaven mimo sluzbu.

BTW, pani Vitaskova nebyla politicka, ale urednice.

I ANO kdysi prosazovalo odstupovani, ale pak od toho ustoupilo.

6 0
možnosti
Foto

....mělo to dokonce v "Morálním kodexu", než ho předělali, protože byl pro ně moc morální ;-);-D

10 0
možnosti
JH

Takže, pane autore, chcete mít možnost odstřelit kohokoli kdykoli.

Hmmm.

1 11
možnosti
RC

Odstrelit? Jak? Na trestni stihani, nebo prvoinstancni odsouzeni uz potrebujete vazny duvod a dukazy.

7 0
možnosti
Foto

Karma, já vždy jenom zírám, co všechno jsou schopny Babišovy "ženy" Jermanová, ale i Šlechtová, vypustit z úst na obranu svého šéfa. Já mám dojem, že kdyby Jermanovou Babiš obtěžoval, tak by řekla: "No osahával mě, ale bylo to moc hezké." :-)

15 1
možnosti
RC

Myslim, ze obe dve prevysuje Valkova a Tatana Mala. Posledne jmenovana je nejhorlivejsi zastankyne...

7 0
možnosti
MB

Ať jde o Babiše nebo o kohokoli jiného ...absolutně nesouhlasím s "presumpcí viny"... a přímo se děsím takových těch frází a klišé, že "politik v demokratické zemi by měl odstoupit již při pouhém podezření". To je výraz naprosté slabosti a odevzdanosti země, kdy lze ovládat politickou scénu nepolitickými prostředky, účelovým obviňováním a kauzami (klidně ze zahraničí).

Do doby pravomocného odsouzení by měl politik mít možnost prosazovat svoji politiku a bojovat za to, kvůli čemu ho občané svolili.

Opakuji, vůbec mi nejde konkrétně o Babiše ...ale o to, aby zemi vedli silné osobnosti, které hned tak neutíkají z boje.

Samozřejmě, i padouch může být silnou osobností ... ale napřed je nutno pravomocně rozhodnout, že je to skutečný padouch. Pouhý mediální obraz nestačí. To by bylo obcházení principů demokracie a vláda zákulisních a mediálních šíbrů prostřednictvím "tolerovaných" slabošských loutek.

4 6
možnosti
ZH

A měl by mít politik také možnost mařit vlastní vyšetřování?

3 0
možnosti
Foto

Všichni z ANO jsou přesvědčeni,že Babiš je nevinen....?To je nějaká sekta,která je tu jen kvuli tomu,aby prosazovala touhu po moci pro jednoho vudce?Babišovo obvinění není žádné plácnutí do vody ve stylu "Kalousek krade",ale případ položený na jasných dukazech,které shromáždila nejen policie,ale i OLAF.To si ti "všichni" z ANO nevšimli jak Babiš kolem Čapího hnízda dlouhodobě a dost hloupě lhal...?Morální nároky na politiky by se měly zvyšovat a ne naopak,do situace kdy už nevadí vubec nic...Rv

13 2
možnosti
JH

Policie shromáždila a asi někde zapomněla.

2 2
možnosti
DB

krvelačných je tu dost.........je zásadní rozdíl mezi prvoinstančním odsouzením a právoplatným odsouzením...skutečně má smysl jen odsouzení po vyčerpání všech zákonných obranných prostředků..ale i pak se ještě může jednat o justiční omyl.....byla spousta lidí popravena a byl to vykonstruovaný proces...a to nejen v USA ALE I U NÁS...viz Milada Horáková a další.....

Jenže v případě justičního omylu vám roky ztracené, ztracený čas, ztracenou existenci již nikdo nevrátí...........takže je velmi radno postupovat velmi obezřetně........jak s obviněním tak i odsuzováním.........

3 5
možnosti
JK

Pane.....když už zmiňujete USA a jejich justiční omyly.....zmiňte také Rusko.....ať je Váš ......komentář vyvážený. Teda pokud jsou to v Rusku také jen....omyly...

5 2
možnosti

I když Bureše nesnáším, dokud není odsouzen, není důvod ho ostrakizovat. O tom by měli rozhodovat voliči. A až bude odsouzen (byť nepravomocně, prvoinstančně), pak teprve by měli přijít následky (s vědomím, že ho odvolací soud může sprostit obvinění)

1 10
možnosti
ZH

Je tu jeden velmi závažný důvod. Výměna úředníků, kteří mohou zhatit celý proces vyšetřování.

11 0
možnosti
ZB

Hloupost! je to přesně naopak, vždy je třeba pohlížet na presumpci neviny. Kdybychom přistoupili na opak, pak by v politice nemusel být ani jeden politik, protože někdo by na všechny podal trestní oznámení.

4 12
možnosti
ZH

V případě, že má politik páky na zrušení svého vyšetřování (například výměnou úředníků na klíčových pozicích), je třeba se držet presumpce viny a neumožnit mu takové jednání.

4 1
možnosti
PB
JP

Proč jste autore neprosazoval presumpci viny v době, kdy tady řádily Modré straky? Pro mne je váš požadavek nedůvěryhodný a účelový.

4 11
možnosti
ZH

Nejen modré, ale i oranžové a další...

Ale asi to nebylo tak akutní, jako dnes. Například Nečas odstoupil z mnohem malichernějšího důvodu, než je podezření z dotačního podvodu. Toto je první případ, kdy je předseda vlády obviněn ze závažného trestného činu a drží se křesla zuby nehty.

12 2
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1200x
„Když prohrajete, nezapomeňte na tu lekci.“
 

Zde pracuji: https://www.autopujcovnavpraze.cz/

 

 

Seznam rubrik