Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty otázky jsou sice pro voliče Miloše Zemana, já nejsem a nikdy nebudu voličem Miloše Zemana, přesto bych si dovolila něco k tomu napsat. To, na co se tážete, mi samozřejmě vadí, ale je to to nejmenší, co mi na něm vadí.

Co mi vadí především, je že byl nejen hlavním aktérem, ale přímo duchovním otcem tzv. opoziční smlouvy. Je to už dávno, tedy bude tomu letos 20 let, takže většina národa na to patrně dávno zapomněla, pokud si vůbec uvědomovala, co se děje.

Stručně řečeno - opoziční smlouva by se dala shrnout takto : Už jste tady (ODS) vládli docela dlouho, vy a vaši kamarádi si nakradli (tedy zprivatizovali) dost. Nechte teď vládnout nás (ČSSD), my vám za to jednak ještě dáme pár postů ve státních firmách, jednak nebudeme vrtat do těch vašich "privatizací". Navenek tedy budeme oblbovat národ jako že ano (Akce čisté ruce - pamatujete ?). No a vy nás necháte dělal si, co chceme a pěkně se napakovat na tom, co ještě zbylo.

Takže ČSSD ruku v ruce s ODS (která jí měla být opozicí) ovládly státní firmy. ČSSD jako vládnoucí strana udělala zásahy na nejvyšších postech policie a dalších bezpečnostních složek (BIS, NBÚ). Došlo k pokusu změnit zákon o ČNB a vzít prezidentovi de facto pravomoc jmenovat guvernéra a členy bankovní rady, které by mohl jmenovat jen na návrh vlády. Havel naštěstí stihl jmenování ještě před účinností zákona, ÚS posléze zákon zrušil. Stejně tak ÚS zrušil změny volebního zákona, který se pokusili modifikovat tak, aby zcela vyloučili menší strany.

Pokud se někdo zajímá víc, doporučuji publikaci novináře Erika Taberyho "Vládneme, nerušit", popř. stejnojmenný dokument ČT, lze najít na YT. Od té doby se také datuje Zemanova nezávist k novinářům, kteří mnohé z těchto věcí odhalovali, přestože se jiné podařilo zastrašit nebo uplatit.

Proto nikdy nebudu volit žádného politika, spojeného s touto érou. ČSSD měla jedinečnou možnost vyvést nás z politického marasmu a nechala nás zabřednout do daleko většího. A Zeman je toho hlavním viníkem. A nijak se nezměnil.

0 0
možnosti

Tak já vám to vysvětlím jednoduše.

1. Má zdravotní potíže, přinejmenším s nohama? ANO

2. Má břitké odpovědi (vy tomu říkáte arogance)? ANO

3. Hrubé chování (to je stejné jako 2, nevím, že by bil svoji ženu, ale dobře)? ANO

4. Má pár podivných lidí v okolí (Kmoníček byl ale skvělý)? ANO

5. Projde mu cokoli? ANO

A pak tu máme otázku č.6, kterou vy nepokládáte, ale která je jackpot.

6. Má VLASTNÍ srozumitelné názory na politické a společenské dění? ANO

Takže, řečeno fotbalovou terminologií. Pan Drahoš předvedl pěknou hru a vyhrál 5:0 na tyčky. Zeman vyhrál 1:0 na góly. Prostě ti staří a nevzdělaní voliči chtějí slyšet odpovědi na politické a společenské otázky. Ty mladé a vzdělané zajímá jestli kandidát na prezidenta kouří, chlastá a dobře tančí.

20 1
možnosti
Foto

K60a87r85e55l 63C50a78c87h

29. 1. 2018 0:08

Velmi hezky napsáno.R^R^R^

1 0
možnosti

P41e29t65r 98Č81e67j66k50a

28. 1. 2018 22:47

Postupně k těm otázkám:

1.) stav odpovídající věku.... volil jsem i s vědomím toho, že třeba za 2-3 roky může abdikovat. Funkce prezidenta je samozřejmě vyčerpávající, ale pořád to Zemanovi z hlediska politiky myslí lépe, než té konkurenci, se kterou se v druhém kole utkal. Pokud bude víc odpočívat, plánovat si třeba cesty tak, aby se vyhnul jetlagu (což je pořádné svinstvo i pro generace mnohem mladší) apod. - myslím, že by to mohlo být dobré.

2.) ten slovník je trochu ostřejší, ale já s podstatou v zásadě souhlasím. Ta honba na Zemana je neuvěřitelná a novináři občas prokážou takovou neznalost věci, že tomu pojmenování se ani nedivím. Příklad z nedávné doby, MZ v rozhovoru na úplném začátku prohlásil (jen tak mezi řečí, jako okrajové info), že to byla jeho vláda, která zavedla krajskou samosprávu. Byl to Jindřich Šídlo, který na twitteru se škodolibou radostí začal psát, že Zeman lže od první minuty rozhovoru a dodneška je ten výrok serverem demagog označen za nepravdu... Očividně v důsledku neznalosti problematiky, protože ten prezidentův výrok je 100 % pravdivý - krajská samospráva byla zavedena zákonem o krajích (z roku 2000), který byl součástí širšího balíku zákonů (zákony o krajích, obcích a hl. m. Praze) a kdyby nebyly tyto zákony prosazeny, tak krajská samospráva neexistuje. Ústavní zákon (na který odkazuje demagog i Šídlo) pouze pojmenoval kraje a vymezil jejich území - institucionální rámec (který tu samosprávu vykonává) a vymezení samosprávných pravomocí však ne - to vzešlo až ze zákona. A pokud něco podobného zažíváte (kritiku pramenící z hrubé neznalosti věci) třeba několik let, tak si nějaký názor utvoříte a asi nebude zrovna lichotivý....

3.) já bych to popsal někdy jako zbytečný a trapný úlet, někdy jako bolestivě trefné pojmenování situace....

4 4
možnosti

P51e50t76r 20Č61e16j51k42a

28. 1. 2018 23:00

5.) k tomuhle jde mít dva postoje - idealistický a pragmatický. Tvrdě řečeno - lež je běžný nástroj politického boje ("sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce", "kdybychom voličům řekli, co opravdu chystáme, nikdy by nás nezvolili") - to je první věc. A druhá věc - někdy je potřeba se zamyslet nad tím, jestli ta "nepravda" má dopad na základní pointu výroku či myšlenky. Příklad: v té závěrečné debatě byl dotaz na presumpci viny uplatňovanou prezidentem dřív, která se změnila dnes na presumpci neviny a Zeman tam řekl, že citovaný výrok je starý snad 10 až 15 let a že od té doby se s ohledem na některé případy, rozhodl změnit názor - a uváděl i současný příklad rozsudku nad exšéfkou ERU Vitáskovou. Vážně je takový problém, že to nebylo 10 let, ale pět? Podobně se dá zeptat - je opravdu zásadní, že hlasování o restitucích bylo o dva hlasy a ne o jeden? A když na tom serveru zůstanu, tak já nevím - ale já ten výrok o tom, že Drahoš je jediný český politik.... bral jako prostou nadsázku. ;-)

2 0
možnosti

TAkovéhle věci Milošův elektorát vůbec neřeší Jim stačí, že jim slíbil, že tu nebudou migranti.

8 2
možnosti
Foto

Je mi líto, že je vám smutno a že se tak razantně změní váš život, který jste za posledních pět let pod prezidentem Zemanem evidentně protrpěl. Teď vás čeká dalších krutých pět let, ale třeba pomůže rodina či přátelé. Ještě více je mi však líto, že se nedokážete pohybovat v současném informačním světě, jinak byste už dávno věděl, že 1) jeden novinář se ožral, 2) druhý novinář ho šel jaksi "zachraňovat" a 3) třetí novinář to chtěl fotit a vznikla potyčka. Prostě žurnalistická elita dojídala a dopíjela zásoby, které tam zůstaly po dávno odešlém prezidentském štábu. Nic víc, nic míň.

12 0
možnosti

R^ Tento incident se zvukem a obrazem donesl i k nám a bylo mi divné, že údajný bojový příznivec fanklubu má žlutou novinářskou stuhu. Komentovala to státní cz televize, která to tendenčně přehlédla. ;-D Ještě že ji nemusím financovat. :-)

7 0
možnosti

J54i46ř53í 94F27o59g70e45l

28. 1. 2018 22:13

Pokud vámi takto špatný kandidát přesto vyhrál, neznamená to nic jiného, než že jeho soupeř byl ještě horší. Nic víc, nic míň.

8 0
možnosti
Foto

Co má incident mezi novináři společného se Zemanem?

8 0
možnosti

1) Nedovedu objektivně posoudit jeho zdravotní stav, neboť jsem nenahlížela do jeho zdravotní dokumentace. Vypadá dost unaveně, opotřebovaně a špatně chodí.

2 a 3) Jeho arogance i hrubost je mi velmi nepříjemná (ačkoli částečně chápu, že po tom honu na něj ze strany Respektu a podobných, kdy byl nazýván takovými vulgarismy jako sr.č zřejmě cítil potřebu určitého zadostiučinění a neudržel pusu na uzdě).

4) Okolí tolik neřeším. Mám dojem, že v okolí všech politiků jsou a byli, řečeno eufemizmem, zvláštní osoby. Vadí mi to, ale podobní lidé by se dříve či později přisáli i na Drahoše, takže toto nebyl důvod, proč Zemana nevolit.

5) Volila jsem ho jako menší zlo. Jediný další kandidát, který pro mě připadal v úvahu byl pan Hynek, ten se do 2. kola nedostal, takže volba byla jasná.

9 1
možnosti
Foto

Co se týká zdrav. stavu M.Z. do jisté míry odpovídá jeho věku. ,,Něco" o tom vím,a nejen dle sebe. Ovšem není to vetchá troska, za kterou jej mnozí měli a mají. Počkejme do MDŽ, do té doby mu malá rekonvalescence a odpočinek po současných dostizích jistě prospěje. Ovšem představa, že v té době, či dokonce stále, ve své fci nepracuje, je více než naivní, mnohdy až trivální;-)

3 0
možnosti
Foto

;-D Nejprve hledejte, proč a kdo z jakých důvodů M.Z. znovu nechtěl. A odpustte si výlevy mediál. žump, metodu gramodesky, a různých ,,nezávisl". KOMENTÁTORŮ. Tedy, pokud jste toho schopen, že;-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS