Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V rovnostářství problém nebyl, a to ani v Československu, v r. 1967 plat kvalifikovaného dělníka v jednosměnném provozu činil 1800 korun, plat okresního tajemníka 5000 korun. Dnes má činit minimální mzda 40% mzdy průměrné. A to v r. 1967 ty diference teprve začínaly. Takže někdy v polovině 80. let vlastnila jedna třetina střadatelů dvě třetiny úspor.

0 0
možnosti

V malém formátu perfektně shrnuto vše podstatné. Je nutné opakovat těm, co stále věří, že socializmus je nefunkční.

0 0
možnosti
Foto

Nelze říci, že heslo Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb je rovnostářským heslem. Tamtéž Marx říká, že problémem práva je, že se uplatňuje na nerovné lidí. Takže opět platí, že to nebylo o uznání nerovnosti lidí.

Dýcháte podle svých schopností a potřeb, pak se každým dechem a nádechem stáváte komunistou.

Vytvořil jste si vlastní obrázek socialismu a komunismu, který kritizujete, ale který se nezakládá na skutečných názorech socialistů a komunistů. Vy vůbec necitujete.

Na Marxovi a ostatních bylo nejcennější to, že zformulovali otázku hranic kapitalismu, čímž ale paradoxně je umožnili rozšiřovat (Antonio Gramsci).

0 0
možnosti

Ach jo ... opět klasické řezníkoviny, tak blbé, že se na ně ani nedá reagovat.

Tak snad jen drobnost: obrázek s+k není nutné vytvářet, máme ho ještě v živé paměti a víme kam za desetiletí intenzivního vývoje dospěl. A je úplně jedno, jaký mají na jeho fungování komunisté názor. Ten bývá daleko od skutečnosti a nijak nezaručuje, že je realizovatelný.

1 0
možnosti

Veliký souhlas, karma a palec nahoru!

Nádherný článek, který by si měli všichni levičáci nechat vytetovat na čelo, aby si ho na svých srazech mohli vzájemně sborově přečíst.

Jen jedna výtka, a to: Kapitalismus vytváří ekonomickou nerovnost.

A to jak, z čeho a vůči čemu?

To jako že za feudalismu byla ekonomická rovnost? Nebo za otrokářské společnosti? Vytvářet můžete pouze něco, co předtím nebylo. Pokud to už bylo, potom to můžete pouze korigovat a to k horšímu, anebo lepšímu.

Dám otázku: Byla snad před kapitalismem někdy sociální rovnost? Kdy a kde?

Tedy se shodneme, že kapitalismus nastavil jiné ekonomické a společenské vztahy. A to takové, že dnes mají prostí lidé život, o kterém snily všechny generace lidstva 10 000 let před tím. Je to snad málo? Za pouhých 200 let?

0 0
možnosti
Foto

Svým způsobem měli první lidé v pravěku větší míru hojnosti než my dnes, např. čtyřhodinovou pracovní dobu. Historikové hovoří o první společnosti hojnosti. Pak už to šlo jenom z kopce.

0 0
možnosti

M59i28l90a45n 58R31a70d52e66k

27. 7. 2017 21:39

kapitalismus a demokracie neni ideologie, proto je to to jedine co funguje. Je to dost bordel, ale zatim nic jineho neni

7 0
možnosti

Ústřední otázka - Jsou si lidé rovni ? Jako lidé jistěže ano, ale ta rovnost končí v okamžiku jejich schopností ! Pak bádá, jak společnost učinit lepší. Následuje zmatení pojmů ! Cestou sociální společnosti - nebo socialismem ? Následuje absolutní bludařství, žte kapitalismus vyhnije - poté je ihned lépe a peníze budou zbytečnými ! Realita prokázala - Socialismus je úchylkou vývoje civilizace. Kapitalismus je základem všeho ! Má mnoho podob - Od první směny v jeskyni - po jeho reformovatelnost - do úrovně sociálního státu. Nejenom, že je nezničitelný, on je přirozeným základem všeho ! Viz. K.Marxe matka - Přichází a volá - Kárl, zase sepisuješ ten Kapitál ? Pro bůh, seber se a běž jej už konečně tvořit ! ... :-)

6 0
možnosti

Karl Marx tvořil i to, že souložil také se svou dcerou!!

1 0
možnosti

No, on je velky rozdil mezi socialzmem, socialisty a socialne fungujicimi staty. Stoji to za to, zamyslet se nad tim.

4 0
možnosti

Žádný obecný rozdíl mezi tímto není. Všechno je o okrádání schopnějších. Jediný provozní rozdíl je mezi tím, zda okrádat natvrdo, anebo jen pozvolna přikrádat ve více směrech. Pokud ovšem vy ty rozdíly znáte, potom nám je vypište, prosím. Rád se přiučím.

2 0
možnosti

Skvěle napsáno, podepisuji každé slovo.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS