Diskuse

Odpusťme Řekům dluhy a začněme jim půjčovat znovu, pane Piketty

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řecká situace je zhruba následující:

Půjčil jste si 100. Po léta splácíte a ty splátky dávno 100 překročily.

Ale protože jste splácel jen část úroků, přičetl se vám jejich zbytek k jistině, takže teď po létech splácení dlužíte už 150.

Je váš požadavek na odpuštění části dluhu, abyste mohl zase dlužit 100 jako na začátku, skutečně tak iracionální?

0 0
možnosti

Ty reformy které v uplynulých 6 letech rozvrátily  řeckou ekonomiku (největší a nejdelší ekonomický pokles od roku 1950 mezi vyspělými zeměmi) a zvýšily jeho zadlužení, budou prodlouženy a ještě prohloubeny.

Proč by si měl i třeba jen ekonomický laik myslet, že tentokrát budou mít jiný výsledek?

1 0
možnosti
Foto

O eventualitě "generálního pardonu" uvažuje již delší dobu známý český právnický tandem Dienstbier-Šabatová, že anuluje všechny dluhy naší utlačované menšině. Čertví, kdo od koho opisoval. Zda náš tandem od EU nebo snad opačně?

1 0
možnosti

Neštěstím pro život je ekonomie, ta, která se učí na vysokých školách.  Je založena na pravidlech, která platí v dobách klidu, ale nemá vzorce pro neočekávané události. Je také založena na osobní dravosti, na asertivitě, která drtí všechno, co je ekonomicky slabší. Nevím, jak vypráskat tuto ekonomii z našich životů, snad začít tím, že se od ní budeme distancovat

1 0
možnosti

Vy jste studovala ekonomii na VŠ?

0 0
možnosti

Recko nelze hodnotit 'hospodarskyma ocima kapitalisty'. Recko dnes hraje vyznamnou roli v rozehrane hre geopolitickych zajmu USA vuci RF. A tam jdou vsechna pravidla stranou. A cele predstaveni nakonec zaplati nekdo uplne jiny nez USA. Tak proc nehrat, ze.

2 0
možnosti